Home > Ronald en Judith

Ronald en Judith

Ronald, 15 jaar getrouwd met Judith (48 en 45 jaar)
“Wij zijn waarschijnlijk net als veel andere stellen te lang doorgegaan met het zoeken naar een oplossing. Je wil aan de kinderen denken en gek genoeg ook aan de rest van de familie. Je ziet het als een falen, niet gelukt om een gelukkig gezin te zijn. Het lijkt wel of dat als een soort falen wordt gezien in onze huidige maatschappij. Iedereen lijkt zo succesvol en gelukkig. Wat betekent het voor onze kinderen op school en onze collega’s op het werk. Eigenlijk is het tegen beter weten in volhouden. We hebben alles geprobeerd : therapie, praten met vrienden, veel met elkaar, eindeloos.. Op een gegeven moment wordt het een soort tijdbom met elkaar. Er hoeft maar het minste te gebeuren of één van ons schiet in een verdediging, aanval…hoe vaak ik mijn koffers wel niet gepakt heb, of dreigde; uiteindelijk toch niet durfde of wilde. Hoe moet het met mij dan? Zonder de kinderen.. of in het weekend alleen? Ben ik dan nog wel een echte vader? De angst voor het onbekende is zo groot dat je concessies gaat doen. Als je met elkaar al dan niet met therapie niet definitief kunt oplossen en de oorzaak aanpakt, betekent dat uiteindelijk een slechte relatie en ongelukkig leven, voor alle betrokkenen, ook voor de kinderen!

Onze eerste stap was een advocaat; we waren boos en vonden dat we allebei onrecht waren aangedaan in de relatie. Rechtstreeks vanuit de emotie naar een advocaat. Wat een drama! De tegenstelling kwamen duidelijk op tafel en er werden prijs kaartjes aangehangen. Resultaat : de persoonlijke tegenstellingen werden nu ook zakelijke tegenstellingen. We holden voor ons gevoel achteruit en hadden allebei het gevoel dat er op deze manier uitkomen voor ons betekende dat er niets over was van onze relatie als partner en als ouder. Toch erkenden we dat we als ouder door moesten en wilden met elkaar!

Onze relatiepsycholoog had ons gewezen op The Mediation Company, waar we vooral ook kijken naar de belangen die er nog zijn en er niet voorbij gegaan wordt aan de emoties over en weer maar ingepast worden in een structurele oplossing. Dit werkte geweldig! We konden ons verhaal kwijt en voelde ons gehoord en kregen vertrouwen, inzichten en handvatten om als ex-partners met elkaar door te gaan in de toekomst. Met de professionals van TMC zijn we erin geslaagd om afspraken te maken waar we beide een goed gevoel bij hebben, TMC helpt ons bovendien waar nodig met de uitvoering daarvan. Het gehele proces duurde een maand, met een stuk minder kosten en – het belangrijkst – een basis met elkaar om door te gaan als ex-partners”

De verhalen zijn gebaseerd op onze dagelijkse praktijk. Om privacy redenen zijn de namen en portretten gefingeerd.

T 020 760 94 70 Aanvragen voorstel